Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Transparent inredning för hela hemmet

Det kanske inte ser mycket ut för världen, men den transparenta inredningstrenden kan ge ditt hem ett ordentligt lyft. 
Vi tipsar om transparenta detaljer som enkelt går att kombinera med din personliga inredningsstil.

Bläddra bland ett stort utbud av heminredning på Amazon.se

När det kommer till inredning brukar det ofta luta åt den ena eller andra håller: Färgglatt eller neutralt, minimalistiskt eller bohemiskt, levande eller avskalat. Gällande den transparenta trenden, blir den vad du gör den till. Fyll till exempel en genomskinlig vas med färggranna snittblommor och du tillför genast mer liv till hemmet, med en från början relativt intetsägande dekorationsvas.

I den här artikeln tipsar vi om transparenta inredningsdetaljer för hemmets alla rum, som du kan kombinera efter din personliga smak och tycke. 

Nio produkttips – så inreder du med transparenta detaljer

Klar vas

Att inreda med snittblommor och gröna växter får automatiskt ditt hem att kännas mer levande. Ett tips för att verkligen sätta växterna i fokus är att placera de i en transparent vas. Den här klara vasen har en modern räfflad finish och en höjd på 20 centimeter – perfekt för härliga sommarbuketter. 

Glaskaraff från Iittala

Det är lite trevligare att äta och dricka när en har snyggt porslin att servera med. Bjud på söta drycker eller friskt citronvatten med den här glaskaraffen från Iittala

Genomskinlig förvaringsburk 

Ett välorganiserat skafferi gör mycket för själen. Framför allt om du är en person som uppskattar ordning och reda och spenderar mycket tid i köket. Häll över torrvaror i genomskinliga förvaringsburkar från House Doctor och ditt kök kommer få det efterlängtade lyftet du så länge suktat efter.  

Transparent taklampa i glas 

Sätt ljus på hemmet med en vintage-inspirerad lampa från LANTU CREATIV. Att välja rätt lampa handlar inte bara att hitta rätt ljus utan även om hitta rätt stil. Det här är en mångsidig lampa som passar lika bra i matsalen som i köket som i vardagsrummet – du väljer!

Salladsskål med lock

Tänk dig en köksö full av genomskinliga skålar med sötsaker, frukt och bär. Det är som taget från Pinterest. Med dessa förvaringsskålar kan du uppnå samma drömliknande scenario hemma i ditt eget kök. Fyll skålarna med alla dina favoritsnacks eller släng ihop en somrig sallad med säsongens grönsaker. 

Ljusstakar i glas

Det finns många sätt att höja mysfaktorn hemma. Att dämpa belysningen och tända några ljus är ett sätt. Dessa glasljusstakar går att använda med både blockljus och kronljus och är en trendig och stämningsfull inredningsdetalj. 

Genomskinlig serveringsbricka 

Brickor är inte bara ett serveringsredskap, det är också en snygg inredningsdetalj. Låt denna genomskinliga bricka stå framme på soffbordet och placera en dekorativ bok, ljuslyktor eller några inredningsmagasin ovanpå. Den kanske inte ser mycket ut för världen, men det är det som är charmen – det är det som är själva grejen med den transparenta trenden. 

Vintage glasburkar med lock 

Duka upp fredagsmyset eller söndagsfikat på ett litet annorlunda sätt nästa gång. Häll över godis, kakor, nötter eller chips i dessa glasburkar i lyxig vintage-stil. 

Transparent pall 

Ta den transparenta trenden ett steg längre och inred med genomskinliga möbler. Den här pallen beskrivs som en trendig badrumspall i akryl med halkskydd, men den går lika bra att använda i andra delar av hemmet. Varför inte i hallen eller sovrummet? – Perfekt för avlastning eller som stol.

Läs mer:

Det ska du tänka på när du inreder din uteplats

Så dukar du med färg – mixa och matcha mönstrat porslin