Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Unna dig det här under graviditeten

Graviditeter skiljer sig åt på så många olika sätt.
Oavsett hur den här tiden ser ut för just dig så är det aldrig fel att skämma bort sig eller göra tillvaron lite enklare.

Här kan du hitta ett brett sortiment av olika graviditetskuddar

Att vara gravid beskrivs ofta som något magiskt, ett tillstånd som för den havande närmare sina känslor och till livet. Men det kan också vara kantat av krämpor som foglossning, hormonell obalans, oro och orörlighet. Det kanske inte är helt svart eller vitt.

Om du kanske har upplevt utmaningar i din graviditet så finns det sätt att möta dem och kanske till och med få lite hjälp. Här kommer några tips på vad du kan behöva och unna dig.

Gravidkudden
Det här är kanske det mest omtalade och omtyckta i gravidsfären. Eftersom sömn inte är en självklarhet för någon med smärta i kroppen till följd av ett (eller flera) barn i magen beskrivs ofta gravidkudden som en skänk från ovan. Det finns många olika varianter att välja mellan, det viktigaste är att den ger dig stöd precis där du behöver det.

Här kan du köpa en gravidkudde från Jianyana

Stödstrumpor
Att samla på sig vätska är vanligt under de här månaderna. Det här, och den ökade blodmängden i kroppen, gör lätt att benen svullnar vilket kan kännas obehagligt. Då kan stödstrumpor vara ett alternativ som underlättar symptomen. Viktigt är att du hittar en variant som passar dig och dina behov.

Hitta stödstrumpor från Vitasox här

Lyxiga (och ibland nödvändiga) oljor
När din mage (och helt ärligt: andra delar av kroppen också) växer så kan det kännas skönt att smörja in sig med en olja efter duschen. När huden sträcks ut kan det börja klia och strama, en bra olja kan hjälpa att dämpa klådan. Fötterna och ryggen är också delar av kroppen som får jobba övertid, därför kan det vara en bra idé att din partner, kompis eller familjemedlem ger dig en massage tillsammans med en väldoftande olja.

Köp hudvårdsolja från Bio-Oil här

Massageolja från WELEDA hittar du här

Smärtlindrande verktyg
Ibland kan det kännas som precis allt värker. Då är det skönt att kunna lindra sin smärta utan att behöva ta tabletter. Tens är en typ av smärtlindring där du behandlar området du har ont med plattor som sätts på huden och som skickar svag ström. Det ska resultera i att du får mindre ont just då, men själva orsaken till varför du har ont påverkas inte. Det här brukar även finnas på sjukhuset som smärtlindring när det är dags att föda.

En annan, lite mindre elektrisk, variant är vetekudden. Värm den i ugnen eller i mikron och lägg den där det gör ont. Värme i sin enkelhet kan ibland göra underverk.

Här kan du köpa en Tens-apparat från TensCare

Köp en värmekudde med lavendel här

Fler hudvårdsprodukter kan du hitta på Amazon.se