Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Utrustningen du behöver för löpningen i vår

Dags att snöra på sig löpardojorna och bege sig ut i solskenet.
Oavsett om du är en rutinerad löpare, en glad motionär eller en soffpotatis som vill bli en hurtbulle så finns det några ting som underlättar turen i värmen.

Hitta allt till dina träningsmål i vår och sommar här

Vår och nya träningsmål?

Vill du äntligen genomföra den där milen under timmen eller komma igång med 30-minuter om dagen flåset? Oavsett vad du vill genomföra med din träning i vår och sommar så är löpning en god idé.

För du behöver inget gymkort eller andra fräsiga medlemskap. Naturen står utanför dörren, det är bara att omfamna den.

Men, såklart kan det ändå vara bra med åtminstone ett par skor på fossingarna dina. Det är en god start, vill du ta löpningen till nästa nivå eller få rundan lite mer bekväm och skön på våren och sommaren listar vi även några till goda ting som ger dig härligt spring.

Tre ting som är avgörande för upplevelsen är hur fötterna har det, vätskebalansen och din kroppstemperatur.
En överhettad och akut törstig person med skavsår får sällan en härlig upplevelse av att löpa – vi visar hur du ska undvika det tillståndet.

Aktivitetsklocka för att mäta dina framgångar

 Löparklocka från Garmin

Ha koll på dina framsteg med löparklockan från Garmin. Kul att både mäta dina personbästa samt hur ditt mående påverkar din dagsform och prestation.

Garmins löparklocka med GPS är utformad så att alla, oavsett nivå, kan ha koll på statistik och nå sina träningsmål.

Den är både lätt och bekväm och passar perfekt både vid löpning och under den resterande delen av din dag.

Klockan har den smarta lösningen med anpassad träningsvägledning med dagliga rekommendationer för löprundor med olika intensitet som baseras på din träningshistorik, konditionsnivå och återhämtningstid.

Detta specialverktyg tar hänsyn till din konditionsnivå och träningshistorik för att hjälpa dig nå ditt tävlingsmål och se hur träningen påverkar din förväntade sluttid.

En klocka för både nybörjaren, den glada vardagsmotionären som elitmotionären.

 

Löparskor som får dina steg att kännas flygande lätt

ASICS Novablast Tokyo 

Med Asics Novablast får du en fjädrande och livlig löpupplevelse.

Mellansulan i materialet FlyteFoam Blast är lätt och har mycket energiåtergivning. Formen på mellansulan har en konstruktion ungefär som en trampolin för att ge extra ”bounce” i varje steg. Ovandelen i ”engineered monofilament mesh” har en minimalistisk framtoning med mycket bra ventilation.

Novablast är en sko för dig som letar efter en rolig ny löpupplevelse. Så snöra på dig Asics Novablast och låt löpturen bli en sann blessing.

De 5 bästa löparskorna just nu

Keps som skyddar mot solen och svalkar huvudet

2XU  löparkeps

Keps eller inte keps vid löpning i sol – det är den eviga frågan.

En del föredrar att kasta kepsen och istället kleta på lager med solkräm på huvudet och ansiktet, andra väljer huvudbonaden.

Sedan finns de dem som tänker några smarta steg längre – lägger en kylande handduk i kepsen och det bli win win.

Tack vare en löparkeps kan en del svett stoppas från att rinna ner i pannan när man springer och det är varmt och skyddar mot starka solstrålar.

För dig med tunnare hår, eller inget hår alls,  blir kepsen ännu viktigare under soliga träningspass och tävlingar för att skydda skallen mot stark UV-strålning.

Solkräm säger du då? Men ja, krämer i all ära men dessvärre tenderar den att rinna till ordentligt när svetten lackar.

Dra då istället på dig en sval keps med ventilationsnät på sidorna, som andas och verkar svalkande samtidigt som den fungerar som solskydd. Löparkepsen från 2XU är ett utmärkt alternativ.

 

Snabba solglasögon – skydda ögonen och se snabb ut samtidigt

Polariserade sportglasögon för cykling, löpning, klättring, fiske och golf från ROCKBROS

Ser du och känner dig snabb – så blir du snabb. Det är något vi vet med säkerhet.

Ett par rejäla sportbrillor gör oss inte bara snabba, de skyddar även ögonen från vårens första strålar och sommarens varma solsken.

Så sluta kisa dig fram i spåret, dags att löpa för att prisa(s).

 

Lätt ryggsäck med plats för vätska – för de längre turerna och när solen gassar

 

Vätskeväst från Salomon med två mjuka flaskor på 500 ml som ingår

Att ha med sig vatten, vätskeersättning och ibland även energi i form av geler är ett måste för många löpare på deras längre turer i värmen. Detta för att hålla vätskebalansen och inte blir överhettat samt tappa orken.
Västen från Salomon hindrar inte din rörelse utan tack vare dess justerbara remma och 3D-nät är den flexibel för just din kropp, har god komfort och ventilation.
Den har 1 ficka på baksida, 2 expanderbara framfickor, nyckelring och vätsketillförsel med 2 dricksflaskor (500 ml mjuka flaskor vardera som är vikbara).

Fem positiva hälsoeffekter av löpning

1. Du får en stark och hållbar kropp då löpning stärker musklerna och skelettet.

2. Springer du med måtta ( 1-4 pass per vecka) stärker du immunförsvaret. Detta på grund av att löpningen ökar effektiviteten i vårt skyddande enzymsystem.

3. Springer du regelbundet så stabiliseras insulinutsöndring, vilket minskar risken för diabetes typ 2. Med ett stabilt blodsocker avtar också omotiverade hungerskänslor.

4. När du tränar kommer din kroppssammansättningen förändras. Andelen muskler ökar och andelen fett minskar, vilket gör att den basala metabolismen (ämnesomsättningen under vila) ökar. Vilket i sin tur leder till minskad risk för övervikt.

5. Även fettprofilen i blodet förbättras tack vare löpning. Det goda HDL-kolesterolet ökar med upp till 30 procent och nivån av triglycerider är oförändrad.

Källa: Runner’s world 

Spana in utbudet av aktivitetsarmband här och få koll på din hälsa

Läs mer:

Guide: Få kontroll på ditt löpsteg – här är bästa skorna

Här är bästa löparskorna 2022

Bootcamp – kickstarta våren på bästa sätt