Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Väck nostalgikern i dig – retroprylarna för ditt hem

Var det kanske lite bättre förr?
Och ömmar du mer om gårdagen än du drömmer om morgondagen?
Perfekt. Det här är din tid.
Här tipsar vi om retroprylar och vintagemåsten för den sanna nostalgikern.

På Amazon.se kan du hitta ett stort sortiment av retroprylar – titta här!

Inför det senaste årsskiftet rapporterade nyheter att 2020 varit något av ett nostalgimaraton. De belyste trenden med hallåornas återkomst till rutan, fotbollsfesten 94-repriser och en forskningsrapport som visade att vi gärna lyssnar på musikfavoriter från barndomen. 

Och nog är det många som hellre fastnar med en fot i dåtiden snarare än att blicka framåt. Det avspeglas även i våra hem och boningar. Second hand, vintage och retro är ett av de hetaste modeorden i inredningsvärlden just nu.

Här tipsar vi om produkter, prylar och accessoarer som väcker din inre nostalgiker till liv.

Bordstelefon

Pris: 549 kronor
Trött på de vanliga generiska ringsignalerna på smartphonen, och på att ständigt vara anträffbar även när du är utanför bostaden? Här har du kopian av GPO746-klassikern från 1970-talet, med autentiskt klockringljud. Bordstelefon med snurrskiva. Finns i olika färger och är kompatibel analoga och digitala hemnätverk. Ring, ring, bara du slår en signal…

Här kan du köpa en bordstelefon.

Casio digitalklocka

Pris: 131 kronor
Denna klocka i resinmaterial är och förblir en tidlös klassiker. Klockan är lätt och bekväm att bära, men är också slittålig. Undvik snooze-maraton på morgnarna och bli istället väckt av det dagliga larmet som du själv ställer in. Klockan är dessutom utrustad med stoppur. Kan du springa lika snabbt som på 90-talet?

Här kan du köpa Casio digitalklocka.

Kellogg´s förvaringsburk

Pris: 137 kronor
Will Keith Kelloggs spröda, ugnsrostade majsflingor har varit en del av våra frukostrutiner i många decennier. Denna förvaringsburk med lock ovanpå har kapacitet för fyra liter.

Här kan du köpa Kellogg´s förvaringsburk.

Fjäderpenna

Pris: 142 kronor
Penna betyder fjäder på latin och pennor av fågelfjädrar som doppades i bläck var vanliga i Europa under mer än tusen år, enligt Tekniska Museet. På sin hemsida kungör museet att i princip all litteratur och nedtecknad kunskap fram till slutet av 1800-talet ursprungligen skrevs ner med penna. Har du någon gång drömt om att få sätta punkt för din egen roman, självbiografi eller dikt? Med denna fjäderpenna kan du ”lajva” författare från en svunnen tid.

Här kan du köpa en fjäderpenna.

Grammofonspelare

Pris: 953 kronor
Varför strömma musik när du kan handla skivorna du behöver på Vaxinationscentralen (fyndigt namn i dessa tider!) i Stockholm, och sedan spela upp den på en ändamålsenlig maskin? Voyager har tagit fram en vintageinspirerad grammofonspelare som utöver givna egenskaper passar minst lika bra som inredningspryl. Med tre hastigheter, inbyggd Bluetooth-mottagare, uttag för hörlurar och inbyggda stereohögtalare finns allt du kan tänkas behöva för att njuta av bra musik i inomhusmiljö.

Här kan du köpa en grammofonspelare.

Resväskor

Pris: 739 kronor
Res med rakryggad stil, eller använd väskorna som ”skattkistor” för lönen varje månad den 25:e.

Här kan du köpa resväskor.

Runda läsglasögon

Pris: 149 kronor
Cat-eye, rektangulära eller John Lennon-runda? Alternativ tre, förstås. Runda glasögon har fått en revival och är på nytt grunden i dagens glasögonmode.

Här kan du köpa runda läsglasögon.

Skrivmaskin

Pris: 7 981 kronor
1714 fick den brittiske ingenjören Henry Mill i England patent på en maskin för skrivande. Drygt 300 år senare föredrar vissa författare fortfarande att skriva sina böcker för egen maskin – däribland Ulf Lundell. Och visst är det en viss känsla att höra det knappande ljudet av fingrar som dansar över en skrivmaskin. Denna högkvalitativa skrivmaskin skänker ett alldeles speciellt retroskimmer över ditt hem. Långt från datorns blåljus är det avskalat och enkelt, back to basics – men ändå superlyxigt.

Här kan du köpa en skrivmaskin.

Bokhylla

Pris: 838 kronor
Böckerna i din växande samling förtjänar sin plats i denna charmiga bokhylla i 50-talsdesign. Här riskerar de inbundna mästerverken inte att glömmas bort i ett osynligt moln av damm.

Här kan du köpa en bokhylla.

Antik telefon

Pris: 214 kronor
Mer vintage blir det väl inte? Visserligen är detta ingen telefon du kan använda för att ringa till vänner och bekanta, men som dekoration i hemmet fyller den definitivt sitt syfte. Om inte annat som filmrekvisita när regissörsandan faller på.

Här kan du köpa en antik telefon.

På Amazon.se kan du hitta ett stort sortiment av retroprylar – titta här!