Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Vakna utvilad varje dag – här är smarta hjälpen

Säg hej då till störiga larm på morgonen.
Med en wake up-lampa vaknar du mjukt varje dag.
Philips Wake-up light är den populäraste modellen på marknaden som hjälper dig vakna piggare.

Hitta allt inom belysning på Amazon.se

Philips Wake-up Light

Philips var bland de första som satsade på att skapa en lampa som ger rätt ljus vid rätt tillfälle och anses ledade inom wake-up lampor. Vad är då skillnaden mellan att vakna till ett ljus och inte till ett alarm som ljuder?  Jo du vaknar mer naturligt i ton med solljuset. På morgonen simulerar lampan en soluppgång då ljuset ökar gradvis i 30 minuter. Du kan även kombinera med sju olika väckningsljud eller radio om det behövs för att vakna till ordentligt. 

Förutom att få oss att vakna upp mjukare så hjälper wake-up lampan från Philips oss att även få bättre kvalitet på sömnen.

Lampan ger nämligen ett behagligt ljus på kvällen innan du ska somna och under natten ger midnattsbelysningen lagom mycket ljus så du hittar i mörkret. 

Och god sömnkvalitet är något många av oss svenskar är i behov av, speciellt efter en lång vinter. Undersökningar pekar nämligen på att över en tredjedel av svenskarna har sömnsvårigheter. Men det finns sätt att skapa bättre förutsättningar för en god natts sömn. En av dessa är rätt ljussättning i sovrummet. Med en wake up-lampa kan du både skapa känslan av en solnedgång och mild soluppgång. Andra saker som kan förbättra sömnen är rätt typ av kudde och täcke – nedan har du några favoriter. Sov gott!

NOFFA smal tunn kudde

Fel kudde kan förstöra sömnen, ge ont i nacken och skapa allmänt dåligt humör. Därför är det viktigt att kudden har rätt egenskaper anpassade för just dig. NOFFA:s säljsuccé hos Aamzon är en låg kudde för alla som gillar att sova på sidan och på mage. Kuddens kärna är tillverkad av så kallat memory foam, som gör att den följer formen på ditt huvud. Fungerar även bra för mindre barn som sover lågt.

NightComfort täcke för alla årstider

Du vet känslan på hotell när täcket är lagom lätt och fluffigt och bara omsluter dig? Med NightComfort får du precis den känslan. Täcket är designat så att du slipper byta mellan årstiderna – under varma sommarnätter ger det lagom svalka och på vintern får du precis rätt värme. Dessutom är täcket gjort i mikrofiber, vilket gör det både allergivänligt och snällt mot djuren då inget dun använts.

Hitta fler wake-up lampor här

Läs mer:

Bli piggare med ljusterapi – här är allt du behöver veta

Fem tips för att få bättre sömn i år