Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Vandra även i vinter – förbered dig med rätt utrustning

I en tid med högt tempo och digital stress finner allt fler lugnet i naturen.
Nu är det dags att kitta upp sig inför vinterns vandring – oavsett om du blir borta en helg eller bara gör en heldagstur.
Här är tipsen på utrustningen och kläderna som gör att du känner dig lite extra förberedd.

På Amazon.se finns ett brett sortiment av allt du behöver för aktiviteter utomhus

På glaciärer, förbi fjällstationer, på stigar i bergen, storstadsnära leder och sagolikt vackra passager genom varierande landskap eller i ett tält vid vattnet med en sprakande lägereld i periferin. Allt fler har börjat upptäcka att det är rena rama hälsokuren att långsamt förflytta sig framåt i vår svenska natur.

Vandring är skonsamt för kroppen och en aktivitet som är väldigt lätt att utöva tillsammans med andra. Vissa upplever att det är som att trycka på ”Ctrl-Alt-Delete” när de vandrar; en känsla av att man släpper allt och möts av ett lugn.

Här tipsar vi om ryggsäckar, stormkök, kängor och mycket annat som kan vara bra att investera i inför vinterns äventyr.

Ryggsäck från Fjällräven

Avskalad och robust dagsturssäck med återvunnen polyester och ekologisk bomull. Den stryktåliga väven ger ett tidlöst uttryck. Bärsystemet är bekvämt med formade axelremmar och en enklare midjerem som kan tas av när den inte används. Huvudfacket är rymligt och toppmatat. Topplocket har två fickor och det finns fästen för vandringsstavar. Dessutom finns en dragkedjeförsedd ficka på fronten för regnkläder och liknande, samt två sidfickor.

Sittunderlag

Dessa sittunderlag  är sköna att sitta på och är framför allt lätta och smidiga att vika ihop. Byxorna förblir torra även om du intar eftermiddagens ”mellis” på ett snötäckt landskap.

Termos

En vandring utan en termos är ingen riktig vandring. Denna midnattsblåa termos i okrossbart rostfritt stål och med skruvkork levereras med en isolerad rostfri stålkopp. Kan bibehålla värmen i tolv timmar och hålla kyld dryck kall i ett dygn.

Vandringskängor från Jack Wolfskin

Sneakers, gympaskor eller vinterkängorna i all ära – på en vandring är det viktigt att verkligen tänka på sina fötter. Speciellt utformade vandringskängor är närmast ett måste. Denna vattentäta och slitstarka modell är väldämpande med robust sula och lämpar sig fint för dagsturer. Låt äventyret börja – men glöm inte att ”gå in” dojorna innan du ger dig ut i skog och mark. Att få skoskav redan efter några timmar är ingen höjdare.

Ficklampa för alla väderförhållanden

Om du missbedömer tiden och inte hinner tillbaka till det tilltänkta slutmålet för dagen kan det kännas tryggt att ha en pålitlig ljuskälla i ”ryggan”. Denna kompakta variant är designad för i princip alla förhållanden, från kraftigt regn till torra och dammiga miljöer. Ficklampan är lätt att bära runt och greppa tack vare halkfri finish – perfekt vid tuffa väderförhållanden.

Strumpor som håller dig varm och torr

Blöta fötter kan spoliera upplevelsen av en i övrigt fin vandring. Med några andningsbara, snabbtorkande och bekväma outdoorstrumpor i packningen behöver du inte oroa dig. Dessa strumpor håller dig torr så långt det är möjligt.

Fickkniv för middagar i snötäckta landskap

Skär korv, rensa fisk och öppna förpackningar – med en praktisk fickkniv underlättas vardagsbestyren på vandringen. Oavsett om du ska ge dig ut på ett helgäventyr i vildmarken eller blott en tältnatt i skogen är det bra att ha med en fickkniv i utrustningsarsenalen.

Stormkök när hungern slår till

När du och ditt sällskap vandrat timme efter timme kan det vara läge att slå sig ner för en middag under stjärnorna. Risken är annars stor att humöret svänger åt fel håll. Med detta stormkökskit har ni allt ni behöver för en god middag under en klar stjärnhimmel.

Kan ej hitta produkten.

Här kan du hitta plaggen du behöver för vandringen i vinter

Läs mer:

Därför ska du ut och promenera vintertid

Fjällvandring i vinter – här är prylarna för kylan

Så bra är vinterbad för dig egentligen – enligt forskningen