Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Undvik de vanligaste misstagen vid förvaring av vin

Njutfulla smakupplevelser väntar den som tålmodigt och korrekt har förvarat sitt vin.
Vad som däremot inte är fullt lika njutbart att korka upp en flaska som behandlats fel.
Här går vi igenom hur du förvarar vin på ett optimalt sätt.

Vill du bläddra bland hela utbudet på världens största marknadsplats?

Hur noga kan det vara? Ja, allt är relativt – men om du har fått en fin flaska vin i present vid ett speciellt tillfälle eller investerat i goda smaker på egen hand är det inte mer än rätt att drycken får sin rättmätiga behandling. Förvaring av vin är enkelt men ack så viktig för att den där flaskan som du fick i examens- eller bröllopspresent ska bevaras i sin fulla potential och smaka som du önskar när stunden är kommen för att dela vinet med nära och kära.

Läs mer: Bortbjuden på middag – 5 roliga presenter att ta med

Det värsta stället du kan placera dina sparflaskor på är ovanpå dina köksskåp dit värme från matlagning och kylskåp stiger. Den största antagonisten som vinet har är syret i luften. Du vill inte att korken ska torka ut och inte hålla tätt, för då tränger syret in i flaskan och bryter ner vinet. Det är därför bäst att lägga ner flaskorna.

Ge vinet mörker och ro

I grund och botten handlar det om att ge vinet fred, stabilitet och ro. Utöver detta är det av stor vikt att vinet förvaras i mörker eller i svag belysning. Anledningen är att solens UV-strålar och andra ljuskällor ger vinet en dålig lukt. Det finns vinflaskor som har ett inbyggt UV-skydd, men om så inte är fallet är ett skafferi eller låda dit solljus inte når att föredra.

Optimala förhållanden för vin som ska förvaras under en längre tid är en temperatur som är omkring 12-16 grader, en luftfuktighet mellan 50 och 80 procent, bra ventilation, totalt mörker och inga som helst vibrationer.

För dig som har ambitioner kring att spara och förvara vin under en längre tid men inte har tillgång till något stort vinförråd eller ett skafferi som står tomt redo att fyllas, är en vinkyl den mest praktiska lösningen. Både sett till möjligheter att få plats med ett ordentligt gäng flaskor, men förstås också i termer av att nå bästa förutsättningar för temperatur och andra viktiga förhållanden.

Här är allt du behöver för att ta ditt vinintresse till nästa nivå

Vinkylen med plats för 45 vinflaskor

En fristående vinkyl som rymmer hela 45 flaskor, trots att den kan se ganska liten ut vid en första anblick. Två temperaturzoner tillåter dig lägga flaskor så som du önskar, LED-belysning ger en lyxig känsla och glasdörren är utrustad med UV-skydd, kompressorkylning och automatisk avfrostning.

Här kan du läsa mer om och köpa den här vinkylen

Vinställ i elegant bambu

Har det ett bra, mörkt och lagom svalt utrymme i rätt temperatur så är ju inte en vinkyl ett måste. Då fungerar ett klassiskt vinställ alldeles ypperligt. Det här är ett säkert, hållbart och mindre kostsamt alternativt i vacker bambu.

Här kan du läsa mer om och köpa det här vinstället

Fristående vinkyl från lyxiga Even

En vinkyl du kan ha inbyggd eller fristående, fullt utrustad för att bevara dina vita och röda viner i toppskick i under lång tid. Ventilationssystemet i kylen håller luften ren, det robusta glaset upprätthåller rätt temperatur och sammantaget är det här en robust och hållbar investering för dig som håller vinet extra kärt. Den här är dessutom väldigt tyst!

Här kan du läsa mer om och köpa denna vinkyl

Snygga vinkylen i mellanklassen

På fem hyllor ryms 45 flaskor, och på en displayhylla kan du ställa fem av dina favoritviner. Justerbar temperaturzon mellan 4 och 22 grader och en dubbelhärdad högerhängd glasdörr. En elegant vinkyl med mycket plats.

Här kan du läsa mer om och köpa denna vinkyl

Vinkylen för den stora plånboken

Kan ej hitta produkten.

”Vin betyder mycket för dig. Kanske är det till och med en passion. Och du har det bra ställt.”

Stämmer den här beskrivningen in på dig? Då är den här dubbeldörrade vinkylen, med plats för 72 flaskor, något för dig. Ett luftkonditionerat system bibehåller stabil luftfuktighet och säkerställer därmed att korken är flexibel och stark, så att vinet kan andas fritt. Med den här fristående vinkylen har du full kontroll.

Här kan du läsa mer om och köpa denna vinkyl

Vill du bläddra bland hela utbudet på världens största marknadsplats?