Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Vännerna som tagit Legovärlden med storm

Andrea, Olivia, Stephanie, Mia och Emma är fem kompisar som bor i den fiktiva staden Heartlake City. De fem vännerna är huvudkaraktärer i Legos tema Friends, som sedan det lanserades 2012 gjort succé både som Legobyggsatser och och tv-serier där vi får följa vännerna.

På Amazon.se kan du hitta ett stort sortiment av Lego

Det som var revolutionerande med Lego Friends när temat presenterades för publiken var de små figurernas kroppsform. De fem vännernas figurer är ungefär lika stora som de klassiska Legofigurerna, men med en betydligt mer realistisk kroppsform än de kantiga figurer vi är vana vid sedan tidigare. De fem vännerna som figurer är ovanligt detaljerade efter sina personligheter. Andrea är en sångerska som har bra självförtroende och älskar att uppträda. Emma är den mer konstnärligt lagda. Mia älskar djur och friluftsliv. Olivias nyfikenhet tar sig uttryck i ett intresse för vetenskap, medan sportiga Stephanie brinner för hälsa och träning.

Hittills har det producerats 417 olika byggsatser på Friends-temat. Alla de olika byggsatserna kretsar kring karaktärernas liv eller intressen.

Här kommer några tips på Lego Friends-byggsatser som du kan köpa.  

Veterinärklinikens räddningsbuggy
Pris: 95 kronor
Tillsammans med det här smidiga fordonet får man även karaktärerna Stephanie och Andrea, tillsammans med en liten hund. Byggsatsen innehåller även lite miljö med träd och stenar, samt picknick-tillbehör. Denna byggsats är både rolig att leka med separat och att bygga ihop med andra Lego Friends-byggsatser.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Emmas Modebutik
Pris:
270 kronor
Med dessa 343 delar bygger du huset med en modebutik på nedervåningen och en designerstudio på övervåningen. Hela byggsatsen blir 17 centimeter hög och 16 centimeter bred när den är klar. Med byggsatsen följer två figurer föreställande Legokompisarna Emma och Andrea.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Vattenparken
Pris: 872 kronor
Med denna vattenpark får man kompisarna Stephanie, Emma och Olivia, men också livräddaren Mason. Det mysiga vattenlandet håller för att leka med i timtal, och när figurerna tröttnat på att bada kan de sälja glass i glassbilen. Byggsatsen innefattar 1001 bitar och är lagom avancerad för barn från åtta år att bygga.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Vänskapsbussen
Pris: 593 kronor
Den här bussen har så många detaljer att den inte blir tråkig i första taget. Här kan kompisarna Stephanie, Mia och Olivia sova i sovrummen, bärga olycksdrabbade fordon med vinschen, bada i poolen eller bara hänga på takdäcket.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Heartlake Citys galleria
Pris: 827 kronor
Den här byggsatsen innehåller butiker, fotoautomat, modesnurra och restaurangtorg – alltihop fullpackat med smarta och roliga detaljer. Till byggsatsen tillhör fyra minifigurer, en liten bebis och mycket mer. Byggsaten består av 1032 bitar och blir 26 centimeter hög, 40 centimeter bred och 16 centimeter djup. Lagom utmanande för barn från åtta år att bygga.

Här kan du läsa mer om och köpa byggsatsen

Fler byggsatser kan du hitta på Amazon.se