Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Varning för myggsommar – så slipper du insekterna

Irriterande insekter kan förstöra den finaste av sommardagar.
Men det finns olika sätt att slippa dem.
Här är knepen och prylarna som hjälper till att hålla mygg, getingar och flugor borta.

På Amazon.se kan du välja på ett stort sortiment av insektsfångare

Experterna varnar för en riktig myggsommar och de små djuren har dessutom börjat etablera sig i delar av landet som tidigare varit förskonade från plågan.

Som tur är finns det knep och produkter som kan hålla myggen borta, så att du kan fortsätta sitta ute och njuta av de ljumma sommarkvällarna.

Ett sätt att förebygga är att ta bort vattensamlingar och sly i trädgården, där myggen gärna förökar sig. Ett annat knep är att bära ljusa kläder, eftersom mygg tycker om mörka färger.

Undvik söta parfymer

Även getingarna kan göra tillvaron mindre trivsam under sommaren. Vissa getingar gillar att bygga sina bon i och omkring hus. Och när boet tillåts byggas under hela sommaren kan det sluta med att det finns tusentals getingar i det. På våren kan det därför vara bra att getingsäkra sitt hus.

För att inte locka getingarna till matbordet kan du tänka på att alltid täcka över kött och söta rätter vid måltider utomhus. Undvik också att dra dem till dig genom att inte använda söta eller starka parfymer. Kommer de för nära finns det passande fällor att använda sig av.

Bra att veta är dock att getingar är viktiga i ekosystemet eftersom de pollinerar växter och äter upp skadeinsekter. Därför kan du låta dem vara om de inte utgör en fara för dig när du sitter ute eller vistas i trädgården.

Ha frukt och grönt i kylen

Fruktflugor – även kända som bananflugor – kan vara ett annat problem, speciellt under slutet av sommaren. De finns överallt i vår natur och kommer också in i våra hem. Bananflugor älskar frukt och grönsaker – förvara därför dessa i kylskåpet. Andra tips är att slänga soporna dagligen så att inte maten blir liggande för länge och drar till sig flugorna. Använd också gärna ett lock på dina sopkärl.

Bananflugorna gillar att lägga sina ägg i avloppssystemet. Testa att koka vatten, blanda det med diskmedel och häll i diskhon.

Här är prylarna som hjälper dig att hålla insekterna borta.


Mygfälla för utomhusbruk

Pris: 2 618 kronor
Den här myggfällan för utomhusbruk används över hela världen för att fånga myggor. Den är effektiv mot alla sorters mygg. Det bästa är att placera den nära myggornas viloplats så att de lockas av fällan innan de når din uteplats. Maskinen använder inga gifter. I stället efterliknar den en människas andedräkt och blir lockbetet. Lockar myggor i ett område av cirka 100-600 kvadratmeter. En tystgående myggfälla som kan vara påslagen dygnet runt. Måste kompletteras med en koldioxidtub.

Här kan du köpa och läsa mer om BG-Mosquitaire CO2.


Elektrisk myggdödare

Pris: 329 kronor
En myggdödarlampa för inomhus- och utomhusanvändning. Lampan använder ett ultraviolett ljus som lockar myggorna, som sedan dödas med en elektrisk stöt. En tyst maskin som inte stör. Bärbar och USB-driven – anslut den till en powerbank, dator eller annan enhet med USB-port.

Här kan du köpa och läsa mer om Cluinigo elektrisk myggdödare.


Getingfälla

Pris: 187 kronor
Tvåpack med fälla för getingar – perfekt för trädgården, balkongen och terrassen. Fällan är tillverkad av plast, och ett nylonsnöre för upphängning ingår. Fyll fällan med något som getingarna gillar, till exempel koncentrerad saft, sirap eller bara strösocker utblandat i vatten. Getingarna kryper in och fastnar i fällan.

Här kan du köpa och läsa mer om Aspectek getingfälla.


Elektrisk flugfälla

Pris: 158 kronor
En effektiv, elektrisk flugfälla som passar utmärkt i sovrummet, köket eller uterummet. Den är tyst och kommer inte att påverka din sömn. Du placerar något sött – till exempel juice eller honung – i fällan och lurar in de störande flugorna.

Här kan du köpa och läsa mer om Urisgo elektrisk flugfälla.


Silikontratt för bananflugor

Pris: 26 kronor
Smart produkt för att bli av med irriterande fruktflugor. Flugorna kan bli ett riktigt störande moment i slutet av sommaren, men med denna tratt i silikon gör du enkelt en egen fälla. Fyll en flaska med fruktrester och äppelcidervinäger. När de väl har tagit sig in kan de inte undkomma. Korken går att återanvända hur många gånger som helst. Ett miljövänligt alternativ.

Här kan du köpa och läsa mer om Leikance silikontratt för bananflugor.


Klibbig insektsfångare

Pris: 128 kronor
Ett klassiskt sätt att fånga insekter. Här sätter de sig på den gula klibbiga ytan och tar sig inte loss. Funkar såväl i trädgården som inomhus. 50 stycken i olika former. Går att hänga, eller sticka ner i blomkrukan om det är bladlus du är ute efter.

Här kan du köpa och läsa mer om Jsdoin klibbig insktsfångare.


Elektriskt insektsracket

Pris: 180 kronor
Vem har inte jagat en fluga eller mygga med en vanlig flugsmälla alldeles för länge? Med den här elektriska varianten går det enklare. Insekten dör när den kommer i kontakt med det elektriska nätet i detta racket. Perfekt pryl att ha med sig i sovrummet eller vid uteplatsen. Uppladdningsbart och utbytbart batteri. Laddas med USB. Skyddsgaller finns utanpå det elektriska nätet och gör den säker att använda.

Här kan du köpa och läsa mer om Night Cat elektriskt insektsracket.

Hitta din insektsfångare här!