Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Vintern kommer – se till att ha rätt saker till cykeln

Winter is coming. Och med det dess problem. Pölar, gegga och snö är alla exempel på saker som gör det lite svårare att cykla utomhus. Ett ruskigt väder gör att vi gärna vänder oss till att ta bilen istället. Sluta upp med det. Förbered dig och din cykel för den kommande kylan.

Är du ute efter något till cykeln hittar du det lätt på Amazon.se

Vi vet att du hört det massvis av gånger vid det här laget, men tänk för guds skull på miljön. Det är väldigt vanligt att vi väljer bilen framför cykeln eller promenaden för att minimera tiden. Men försök att se på det ur ett större perspektiv. Att välja cykel framför en miljöfarlig bil är inte bara en räddning för klimatet, utan också väldigt trevligt om du frågar mig. 

Med det sagt blir det såklart lite tuffare till vintern. Det är både kallare och mörkare, men också väldigt halt på vägarna. Att cykla må då vara skrämmande, men tur nog finns det faktiskt flera hjälpmedel du kan använda dig av. En hjälp inte bara för dig idag, utan också för nästkommande generationer.

Låt oss därför guida dig genom labyrinten. Här kommer det du och din cykel behöver för att klara er genom vått och torrt

Rörhalsduk
Pris: 134,40 kronor
När det komma bli kallt ute vill du såklart skydda din svagaste punkt, halsen. Varför inte då göra det på ett smidigt och snyggt sätt med hjälp av en rörhalsduk? Med superelastiskt tyg i högsta kvalité kan du utan problem täcka hals, nacke och ansikte. Just den högsta kvalitén leder till att du inte behöver vara orolig för att förlora en enda tråd. När du väl kliver av cykeln en kall dag kan du till och med bära den över huvudet! 

Här kan du köpa den här produkten

Vintercykeldäck
Pris: 424,90 kronor
Det må tyckas självklart att (men är dessvärre inte det) en precis som för bilar bör ha vinterdäck på sin cykel. Med hjälp av dessa dubbade vinterdäck får du bättre grepp på färdbanan vilket i sin tur minskar din bromssträcka rejält. Här har vi en produkt som helt klart kan vara skillnaden mellan att stanna till i rättan tid eller råka krocka med ett träd.

Här kan du köpa den här produkten

Cykelbackspegel
Pris: 243,19 kronor
Det är inte bara i bilen du behöver en backspegel, utan också på cykeln. Med hjälp av en cykelbackspegel behöver du inte titta bakåt när du kör. Alltså behöver du inte oroa dig för en bil eller annat fordon bakom dig. På ett häftigt och smart sätt fäster du cykelbackspegeln på armen, och kan vrida den ett helt varv för att hela tiden ha den perfekta vinkeln. Om du skulle råka tappa den eller slå emot något är det ingen fara. Dess högkvalitativa plastmaterial kan ta en och annan smäll. sist men inte minst; den är himla bekväm också.

Här kan du köpa den här produkten

Cykelhjälm med LED-lampor
Pris: 500 kronor
Efter att precis ha talat om säkerhet trodde ni väl inte vi skulle glömma nämna cykelhjälmen? Cykelhjälmen är, om inte ledande, en av dem viktigaste sakerna att ha med sig på en cykeltur. Inte minst när vi talar om en period på året då risken för olycka är större. Varför inte då passa på slå till på en med monterade LED-ljus och skydd för hakan? Låt din trygghet gå före allt annat.

Här kan du köpa den här produkten

Cykelbakljus
Pris: 129,04 kronor
Ett cykelbakjus eller reflex är lätt att ta för givet, men kom nu ihåg att det kan vara skillnaden mellan en olycka eller ej. Med sina fem lampor som leder till 360 graders ljussättning behöver du inte oroa dig för att bilister skall ha svårt att se dig. Det här bakljuset passar alla cyklar, likaså kan du montera upp det på nolltid! Batteriet laddar du enkelt upp med hjälp av ett micro-USB-laddningsuttag. Med en batteritid på hela 240 minuter kan du njuta av cykelturen i lugn och ro. 

Här kan du köpa den här produkten

 

Cykelhandskar
Pris: 148,50 kronor
Med nävarna blottade längst fram är det där du känner av kylan först. Du kan lösa det problemet enkelt genom att dra på dig ett par cykelhandskar. Med hjälp av de här handskarna behåller du hela tiden ett stadigt grepp på grund av den halkfria beläggningen i fingertopparna. Just de halkfria fingertopparna gör det dessutom möjligt att kunna använda din mobiltelefon medan de fortfarande är på. Med det sagt; håll inte på med telefonen medan du cyklar!

Här kan du köpa den här produkten

Cykelskydd
Pris: 354,90 kronor
Cykeln kan användas hela året. Men en dag kanske du vaknar upp och känner att cyklandet får räcka för i år. Det är såklart okej om så är fallet. Ställ då in den i förrådet eller i cykelgaraget, men glöm inte att täcka den med ett cykelskydd. Här har du ett i olika mönster, med elastiskt tyg som gör sig perfekt på just din cykel. När du känner dig redo för att använda cykeln igen är det enkelt att förvara cykelskyddet. Vik ihop tyget och förvara i en passande garderob. Hur enkelt som helst.

Här kan du köpa den här produkten

Dags för en ny cykel? Vi hjälper dig även med det!