Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Vintersäkra hemmet – få bort snö från din bostad

På gott och ont har snön nu kommit. Den bidrar till en vacker miljö, men till priset av vår säkerhet. Allt mer snö kan komma skada våra bostäder vilket i sin tur påverkar dig. Tur nog finns det sätt att vintersäkra hemmet.

På Amazon.se hittar du perfekta snöskyfflar för rådande vinter

Visst blir vårt land vackert när det är snötäckt. När solen skiner över öppna fält så lyser det allt ordentligt för oss. Vi ser ett ljus vi inte sett på flera månader. Snön medför mycket positiva saker, vilket såklart gör det lätt att glömma problem det också ställer till med. Ofta uppmärksammas det i trafiken, men sanningen är att det också påverkar ditt hem.

Därför ska du ta bort snön

Det finns flera anledningar till att du måste ta bort snön. Missköter du din bostad kan det leda till frusna vattenledningar, snötrycksskador på taket eller till och med takläckage. Viktigt är här att komma ihåg att försäkringen inte täcker allt. Du kan helt enkelt få stå för rejäla kostnader om du inte skyddar ditt hem. Sen kan all snö också leda till att du får personliga skador. Det sista du vill är att bryta benet på grund av att du halkar på din egna uppfart.

Försök förebygga skada

Innan snön faller är det såklart en bra idé att kolla så taket är helt. Hur ser takbeläggningen ut? Är takpannorna hela, och ligger de rätt? Om inte är det viktigt att korrigera det per omgående. Här kan till och med ruskigt regn ställa till med problem. Detsamma gäller din tomt. Kan du redan nu skydda ägodelar från kommande kyla?

Se till att skotta taket

När snön väl faller bör du börja skotta taket tidigt. Vänta inte till det är enorma lager på lager. Om du dessvärre redan är i det läget så tänk på att inte ta bort all snö från en sida först. Du får absolut inte låta ditt tak bli snedbelastat. Skotta istället bort en del snö från varje del av taket för att på så sätt reglera trycket. 

Håll fasaden ren

Se till att fastighetens stuprännor inte är fyllda av löv och annat skräp. Det blir så problematiskt, speciellt på vintern när stuprören börjar fyllas med is. Se dessutom till att inte låta stuprören vara vinklade mot huset. När isen väl börjar smälta kan det leda till en katastrof i form av vatten som rinner in i fastigheten. Det får absolut inte hända.

Här kommer tips på saker som gör det lättare att skydda hemmet

Stilren snöskyffel med aluminiumblad

Här har du en produkt varenda hem måste ha. Den här snöskyffeln har så kraftfullt blad att du utan problem kommer kunna få bort snö som täcker din uppfart eller ditt tak. Sen får du ju såklart använda dina muskler, vilket blir en bonus.

Justerbar snöspade med hjul

Om du har en större tomt, och inte vill överanstränga din kropp, blir det hela ännu enklare om din snöspade har hjul. Lekande lätt kommer du genast få ditt hem både säkrare och mer ordningsamt. 

Kraftfull snöslunga på bränsle

Julen är till för att ladda batterierna. Varför inte då slå till på en lyxigare snöslunga? Perfekt för dig som har en stor tomt och vill jobba så lite som möjligt. Din kropp har allt slitit tillräckligt för att förtjäna lite vila.

Hopfällbar snöskyffel i hållbart material

Är du ständigt på färd kan du lika gärna ha en snöskyffel i bilen. En vet aldrig när en rejäl vinternatt slår till med riklig mängd snö som i sin tur omringar din bil. Ta inte den chansen när du inte behöver det.

Lång snöskyffel för tak

Gör det lite enklare att få bort snö från svåråtkomliga ställen på taket. Utan problem kommer du kunna få bort mer snö än du någonsin hade kunnat räkna med. Och hur härligt låter inte det?

Slitstark skyddskåpa för snöslunga

Har du redan en snöblås? Se då till att skydda den ordentligt. Precis som ditt barn behöver snöslungan någon som tar hand om den. Vilken tur att du är rätt person för båda två.

Kan ej hitta produkten.

Det finns även andra sätt att få bort snön. Ta dig en titt här!